Teambuilding på Lofotstafetten
Team Namsenfjord

Vi tok en prat med Team Namsenfjord som er påmeldt Lofotstafetten 50 Miles. Stafetten består av 10 etapper mellom 3 og 15km og går fra Leknes til Svolvær Torg.

Hvorfor meldte dere på laget?
Vi syntes det var en både krevende og veldig artig utfordring som vil være svært motiverende for vår treningsoppkjøring til neste sesong. Vi likte det meget godt at vi både trener i lag mot et felles mål og at selve konkurransen foregår som teamkonkurranse. Som triatlet er man jo mest en «lonely fighter». Vi har erfaring fra både ultraløp og triatlon, men så langt har ingen av oss deltatt i en slik stafettkonkurranse.

Har dere deltatt på The Arctic Triple tidligere?
Det er 3 av oss 5 som har erfaring fra The Arctic Triple. Geir som er vår mest erfarne utøver, deltok på både Lofoten Ultra-Trail 100 Miles og Lofoten Triathlon Extreme i 2016. Sigurd tok sin første Tri-konkurranse i fjor, nettopp med Lofoten Triathlon Olympic + og hadde et sterkt debut! Stephan har deltatt før på Lofoten Triathlon Olympic+ i 2019 og på Extreme i 2021 og 2022.

Det å delta på Lofoten Triathlon eller Ultra-Trail er noe som er svært spesielt og noe som krever alt av deg som utøver. Tøffe fysiske utfordringer i fantastisk og majestetisk natur, ikke alltid med været på lag, har sørget for at vi alle 3 samlet minner for livet og samtidig er det en blanding av både lengsel og respekt når en tenker på neste års konkurranser.

Stor kudos til våre 2 teamkollegaer som ikke har samlet Ultra-Trail eller Triatlonerfaring enda. Men Isak som liker å trene, og Leonard som er som aktiv skihopper i topp fysisk form, tok utforingen på strak arm, og er en klar forsterkning for laget.

Hva er motivasjonene for å delta?
Det er først og fremst det å lage gode opplevelser for alle, ha et mål for sesongen som motiverer skikkelig, og det sosiale ved å trene sammen mot et felles mål. Ikke minst å ta en utfordring utenom det vanlige som en kan vokse på.

5 deltakere fra Namsenfjord Triatlon stiller et lag til start på Lofotstafetten 50 Miles.

Hvilke forventninger har dere til løpet?
VI håper på bra vær 😊 VI vet og har erfart at Arctic Triple arrangerer løp med svært god kvalitet både i hht løypevalg, men også i hht selve arrangementet, dvs alt fra matstasjoner, support til en fantastisk stemning.  Således er forventingene høye for at dette blir en uforglemmelig dag. VI forventer å bli fysisk ekstrem utfordret med mange høydemetre i teknisk krevende terreng, forventer slitne ben, men vi håper at vi klarer å prestere bra og mobilisere det siste når det blir tungt, fordi det vet vi at det vil bli!

Hva er målsetningen deres?
Målet er, som nevnt, først og fremst at vi som lag, men også enkeltutøvere, får en god opplevelse og kan være fornøyde med prestasjonene og at alle «finisher» sine etapper. Når det er sagt, er en bra plassering heller ikke til å forakte, og det er selvsagt det vi komme til å fighte for. 😉

Hvilke forberedelser gjør dere som lag for å stille best mulig rustet til utfordringen?
Nå er det etter sesongen mye «egentrening». Vi skal om ikke lenge samles til å lage en mer konkret aktivitetsplan framover, hvor fellestreninger på sikt blir end el av treningen i den grad det er praktisk mulig. Vi har diskutert viktigheten av allsidig trening, men også teknisk løpetrening. De av oss som trener innen Triatlon har jo en del allsidighet «gratis». Det blir jo videre en del ski (og skihopping) nå om vinteren. Så kommer vi til å «spisse» lagtreningen fra neste vår av.

Vil dere utfordre noen andre til å delta?
Vi har vel lagt oss på en strategi å ikke terge noen. Vi tenker som så at jo færre deltar, jo større sjanse for oss for en bedre plassering 😊 Nei, for å være alvorlig, det måtte være Namdal løpeklubb i så fall. En fantastisk flott og engasjert klubb, og i grunn midt i blinken for dem med en løpe-stafett konkurranse.

Newsletter

Sign up to our newsletter